Knut Hamsun Online - tilbage til forsiden
Knut Hamsun Online - tilbage til forside
Galleri
Citater
Biografi
Sagt om Hamsun
Knut Hamsun af Nationer
Info
Norsk Version Dansk Version English Version Deutsche Version Version Francaise
Sult af Knut Hamsun En Vandrer Spiller Med Sordin Markens grøde, Første del Markens grøde, Anden del

  Hamsun Links

Links til mere information om Knut Hamsun:

Knut Hamsun Linkpage
Google: "Knut Hamsun"

Version of Knut Hamsun Online:

Norsk Version/Dansk Version   Norsk / Dansk
English Version   English
Deutsche Version   Deutsch
Version Francaise   Francais

 


  Information www.hamsun.dk  

VisionDøren er åben Hvem står bag? Kaffe Bidrag

Velkommen! Formålet med hamsun.dk er at udbrede kendskabet til og interessen for Hamsuns forfatterskab. Denne hjemmeside er et privat uafhængigt initiativ, der ønsker at være en omfangsrig, trofast og objektiv kilde til information om Knut Hamsun. Siden 1997 har denne side haft besøgende.

Døren er åben
Al information om Knut Hamsun har interesse.

Men jeg søger den lige vej. Jeg har forsøgt at undgå akademisk retorik og politiske diskussioner, polemisk snak om gadenavne i Oslo, psykoanalyser (for at "forstå" Hamsun - hvor uoriginalt!) og hundelorte i den indre by. Internettet bugner med dette allerede. Mærkeligt nok fokuserer få på Hamsuns kunst.

Vi elsker hans værker - de skal læses! Dette er essensen af Hamsuns kunst.

Folk analyserer så meget at de ikke kommer ind til selve kernen i hvad de læser, de står ved porten og fumler med sine tusind nøgler uden at være klar over at porten i virkeligheden ikke er låst.

(Herman Hesse da han blev bedt om at analysere Kafka)

Døren er åben.

Men vil du hellere læse om Hamsun, end læse Knut Hamsun, så er her en liste over blot nogle af de 1000 bøger skrevet de sidste 100 år.

Hvis billedet er mislykket, skyldes det motivet.Hvem står bag?
Knut Hamsun Online er lavet af Mikkel Michelsen med hjælp fra en række dygtige frivillige. Jeg er Cand. Mag. fra Århus Universitet i Danmark, arbejder med litteratur, motorcykler og user interface design til specialiserede informationssystemer. Jeg rejser meget og har altid en kopi af "Pan" med mig ligegyldigt hvor jeg er.

Knut Hamsun Kaffekop
Vidste du, at Knut Hamsun tyggede kaffebønner for at komme sig over tømmermænd? Hvis du selv er kaffedrikker, har jeg designet en Hamsun-kop. Den sælges til kostpris.

Giv et bidrag / donation:
Denne hjemmeside er 100% privatskabt, 100% non-profit og 0% reklamefinansieret - siden 1997. Initiativet, det grafiske design, programmeringen, indhold & vedligeholdelse, og webhotel-plads - for at udbrede kendskabet til Hamsuns forfatterskab. Hvis du har lyst til give et bidrag til denne indsats, så klik her (secure SSL payment):

Hvis du har lyst til på anden vis at sende et bidrag eller gøre en indsats, så kontakt mig venligst. Jeg søger personer der kan hjælpe med oversættelser til andre sprog.

opdatering: jeg laver i øjeblikket et forsøg med google annoncer for at dække mine omkostninger med hamsun.dk. Der er nu også billeder på denne side.

Mange tak for din interesse.

Ærbødigst
Mikkel Michelsen 31/12/2004

 


Jeg kan se det hos andre, og jeg kan røres og graate i Brystet over andres Vers, men selv kan jeg ikke gjøre dem. Jeg faar saa mangen velsignet Gave fra det Høie, men jeg reflekterer den sønder og sammen. Det er nok at jeg rører ved dem, fingrer ved Blomsterstøvet.

(Hamsun, Paa Gjengrodde Stier, om sine egne digte)

 

 
Køb bøger skrevet af Knut Hamsun på Norsk/dansk på Amazon.co.uk:
Sult af Knut Hamsun En Vandrer Spiller Med Sordin Markens grøde, Første del Markens grøde, Anden del